фото: Rickmouser45, УикипедияОчаква се изказване да направят президентът Джо Байдън и

...
фото: Rickmouser45, УикипедияОчаква се изказване да направят президентът Джо Байдън и
Коментари Харесай

В Минеаполис обявиха за виновен по всички обвинения бившия полицай Дерек Шоувин за убийството на афроамериканеца Джордж Флойд

фото: Rickmouser45, Уикипедия

Очаква се изявление да създадат президентът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис. По информация на Белия дом Байдън, Харис и първата дама са разговаряли с брата на Джордж Флойд от Овалния кабинет. 

Съдебни заседатели в американския град Минеаполис взеха решение да разгласят за отговорен по всички обвинявания някогашния служител на реда Дерек Шоувин за убийството на афроамериканеца Джордж Флойд предходната година. 

Шоувин бе упрекнат в преднамерено убийството втора и трета степен и втора степен непредумишлено ликвидиране.Наказанието ще бъде обявено след осем седмици. По най-сериозното обвиняване оптималната присъда е 40 години, предава БНР.

Решението беше взето относително бързо. Съдебните заседатели доближиха до единомислещо мнение в границите на 24 часа след края на процеса. Заключението им бе, че причина за гибелта на Джордж Флойд са били дейностите на някогашния служител на реда.  

Постановеното от заседателите е с капацитет за отправяне на ясно обръщение към чиновниците на реда в цялата страна – няма опрощение за дейностите на Дерек Шоувин и сходна несъразмерна мощ няма да бъде толерирана. По време на процеса бе също очебийно, че не става дума за обвинявания против полицията като цяло, а против съответен еднообразен. Много от някогашните сътрудници на Шоувин дадоха показания, от които стана ясно, че той е прибегнал към дейности, които не са залегнали в образованието им.  

Джордж Флойд умря при задържане като някогашният служител на реда го притиска с коляното си в продължение на девет минути на 25 май предходната година. Задържането, уловено на камера, сподели обезверените опити на Флойд да изясни, че не може да диша.  

Смъртта на мъжа породи невиждани митинги в страната и чужбина и се трансформира в една от основните тематики на президентската акция предходната година. Стигна се и до локални начинания за промени в методите за запазване на реда.  

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР